SÖKE'DE ZABITADAN DENETİM

Söke'de Zabıtadan  Denetim
Yazdır / Tarih: 2018-09-13

(SÖKE BELEDİYESİ BASIN BÜROSU)

Söke’de zabıta ekipleri denetimlerini sıklaştırdı. Söke Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçede faaliyet gösteren fırın, lokanta ve gıda satışı yapan işletmelere yönelik denetimler gerçekleştiriyor. Yapılan denetimlerde işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı, ilçe tarım kayıt belgeleri, hijyen belgeleri, vergi levhası, satışı yapılan yada kullanılan bazı ürünlerin son kullanma tarihleri, hijyen koşulları ve temizlik konusunda incelemeler yapıyor.

Yasa ve kurallara uygun hareket etmeyen iş yerleri ve imalathanelerde uyarılarda bulunuluyor. Kural ihlali yapan iş yerlerine önce uyarı cezası ardından yapılan kontrollerde aynı hata tekrarlanıp uyarı dikkate alınmamışsa bu kez cezai işlem uygulanıyor.

Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran yapılan denetimlerle ilgili olarak; “Vatandaşlarımızın sağlıklı ve gönül rahatlığı içinde gıda ürünlerini tüketmeleri amacıyla Zabıta Müdürlüğümüz gerçekleştirdiği işyeri denetimlerini arttırdı. Denetimlerde esnaflarımızı eksiklikleri ve hataları konusunda uyarıyoruz. Denetimlerimiz devam edeceği gibi vatandaşlarımız konuyla ilgili şikayet ve taleplerini belediyemize de bildirebilirler” dedi.

(LT-)