SÖKE BELEDİYESİ HALKIN SPOR YAPMASINA İMKAN SAĞLIYOR

Söke Belediyesi Halkın Spor Yapmasına İmkan Sağlıyor
Yazdır / Tarih: 2018-09-10

Söke Belediyesi sadece ilçe merkezinde değil, bağlı çevre mahallelere de spor alanı kazandırıyor. Sazlı Mahallesi’ne yeni bir basketbol sahası yapıldı. Basketbol sahası olarak düzenlenen alanda minyatür kaleler de konularak, Sazlı’da spor yapacak gençlerin hizmetine sunuldu.

Diğer taraftan Sarıkemer Mahallesi’nde bulunan halı sahanın bakımı da Söke Belediyesi tarafından yapılarak, kullanıma hazır hale getirildi.

Bilindiği gibi Söke ilçe merkezinde Yenicami Mahallesi’ne yapılan 6 Eylül Parkı içerisinde yürüyüş yolu, bir adet basketbol sahası ve iki adet tenis kortu inşa edilmiş ve Söke’ye kazandırılmıştı.

Gerçekleştirdiği yeşil alan ve park düzenlemelerinde uygun olan noktalara açık hava spor alanlarını mutlaka düşünen Söke Belediyesi, halkın spor yapabilmesine imkan sağlıyor. 2014’de bu yana 15 takım açık hava spor aletleri Söke’nin çeşitli noktalarında yerini aldı. Yapımı son aşamada olan Yenikent Mahallesi zeytin dalı parkında dere çevresine yapılan yürüyüş parkuru da mahalle sakinleri tarafından memnuniyetle karşılandı.

Daha ve ferah ve yeşil bir Söke yaratmak adına bugüne kadar yeni 98 Bin metrekare yeşil alan oluşturduklarını belirten Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran; “Gençlerimiz başta olmak üzere halkımızın spor yapma imkanlarını da arttırıyoruz. Bu anlamda yeni yaptığımız yeşil alan projelerinde açık hava spor alanlarını mutlaka düşünüyoruz. Diğer taraftan çevre mahallelerimizde de spor alanı imkanlarını arttırmayı hedefliyoruz. Bu anlamda Sazlı Mahallemize yeni basketbol sahası kazandırdık. Diğer mahallelerimiz için de projelerimiz var” dedi.

(LT-)