SÖKE BELEDİYESİ'NDEN ASRİ MEZARLIKTA ÇEVRE DÜZENLEME PROJESİ

Söke Belediyesi'nden Asri Mezarlıkta Çevre Düzenleme Projesi
Yazdır / Tarih: 2018-08-29

Söke’de bulunan Çimento Mezarlığı olarak da bilinen Asri Mezarlık, yeni giriş kapısı ve çevre duvarlarına kavuşacak. Söke Belediyesi tarafından Asri Mezarlık Çevre Düzenleme Projesi çalışmaları başlatıldı. Çalışmalar kapsamında ilk olarak mevcut eski ve yıpranmış çevre duvarlarının yıkımına başlandı. Yeni çevre duvarının inşa edileceği asri mezarlığın, giriş kapısı da kent estetiğine uygun hale getirilecek.

Bilindiği gibi merkez ve çevre mahallelerde bulunan mezarlıkların bakımlarına önem veren Söke Belediyesi, merkez asri mezarlıkları içerisinde de daha önce çeşitli düzenlemeler yapmıştı. Granta Mezarlığı içinde stabilize yol bırakmayan Söke Belediyesi, mezarlık içi tüm yolları parke taşına kavuşturmuş, üst kısımda yapılan yeni düzenleme ile yeni mezarlık alanı açmıştı. Diğer taraftan bugün çevre düzenleme projesi başlatılan Asri (Çimento) Mezarlık içerisinde de dere üzerine vatandaşların rahat geçişi için yaya köprüleri monte edilmiş, mezarlığın yan ve arka yolları tamamen asfaltlanmıştı.

Asri Mezarlığın yıllardır tadilatlarla geçiştirilen yıpranmış çevre duvarlarının yenilenecek olması memnuniyet yaratırken; Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran’da çalışmaları yakından takip ediyor. Kabristanların da kentlerin önemli bir parçası olduğunu belirten Başkan Toyran; “Söke merkez ve çevre mahallelerimizdeki mezarlık alanlarında önemli çalışmalar yapıyoruz. Bu anlamda merkez asri mezarlığın yıllardır el değmeyen çevre duvarlarını yenileme gereği duyduk. Söke girişinde bulunan asri mezarlığın dış cephesinin ve giriş kapısının kent estetiğine uygun hale gelmesi için çalışma başlattık” dedi.

(LT-)