ARAMA
Söke Belediyesi

3 GÜN SÜRECEK 2. KÜLTÜR VE SANAT FESTİVALİ BAŞLIYOR

Geri
3 GÜN SÜRECEK 2. KÜLTÜR VE SANAT FESTİVALİ BAŞLIYOR
26 Ağustos 2023

Söke Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Kültür ve Sanat Festivali, 28 Ağustos Pazartesi günü Sökelilerle buluşuyor. 28-29-30 Ağustos tarihleri arasında yapılacak olan festival bu yıl 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusuyla birleşecek.

Farklı kültürlerin bir araya geleceği festivalde Bulgaristan, Makedonya, Bosna Hersek, Azerbaycan, Kuzey Osetya ve Gürcistan’dan gelecek ekipler Söke’de ağırlanacak. Yöresel kıyafetleri, dansları ve müziklerini sergileyecek birbirinden farklı ülkelerin katılımcılarına ülkemizden katılacak olan ekiplerinde eklenmesiyle festival Söke halkına görsel ve işitsel bir şölen sunmayı vadediyor.

Yerli ve yabancı yaklaşık 300 kişilik geniş bir topluluğun üç gün boyunca Söke’de sahne alacağı festivalin ev sahipliğini yapacak olan Söke Belediye Başkanı Dr. Mustafa İberya Arıkan ; “Bu yıl 2.sini düzenleyeceğimiz Kültür ve Sanat Festivali’nde şehrimizde ülkemizden de grupların yer aldığı 7 farklı ülkenin yaklaşık 300 kişilik ekibini şehrimizde ağırlayacağız. Bu geniş katılımlı organizasyonda Söke halkının karşısına yöresel danslar, kıyafetler ve müziklerle harmanlanan seyir zevki yüksek bir festivalle çıkacağız. Üç gün boyunca sürecek festivale tüm halkımızı bekliyoruz.” diyerek tüm halkı Kültür ve Sanat Festivali’ne davet etti.