ARAMA
Söke Belediyesi

KİTABEVİNE DÖNÜŞTÜRÜLEN "KAKTÜSLÜ EV" GÖRKEMLİ BİR TÖRENLE KAPILARINI ZİYARETÇİLERİNE AÇTI.

Geri
KİTABEVİNE DÖNÜŞTÜRÜLEN "KAKTÜSLÜ EV" GÖRKEMLİ BİR TÖRENLE KAPILARINI ZİYARETÇİLERİNE AÇTI.
23 Ocak 2023

Söke Belediyesi tarafından kamulaştırılmasının ardından kitabevine dönüştürülen "Kaktüslü Ev" görkemli bir törenle kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Söke Belediye Meclisi tarafından ünlü tarihçi İlber Ortaylı'nın ismi verilen kitabevinin açılışına, Ortaylı başta olmak üzere, İYİ Parti Aydın Milletvekili Adnan Sezgin, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Söke Belediye Başkan Yardımcıları Veli Devrim Yerli, Mustafa İberya Arıkan, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, Söke İlçe Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Yapıcı, Söke Ticaret Odası Başkanı Metin Sakalar, Esnaf Oda Başkanları, STK Temsilcileri, Siyasi Partilerin İlçe Başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

"İMZA GÜNÜ İÇİN İLKBAHAR'DA BİR KEZ DAHA SÖKE'YE GELECEĞİM"

 

İlber Ortaylı açılışta yaptığı konuşmada, "Kütüphaneye benim adımı vermenizden çok duygulandım. Hayatım boyunca unutamayacağım bir şey, hep gelip geçerken ilgimi çeken bir nokta burada benim ismimi bırakmam beni çok duygulandırdı. İnşallah sık sık görüşürüz burada, böyle bir amacım var yeter ki Allah sağlık versin. İmza için ayrı bir gün İlkbahar aylarında bir kez daha Söke'ye geleceğim" dedi.

Söke Belediye Başkan Yardımcısı İberya Arıkan da konuşmasında, İlçenin sembol yapılarından biri olan "Kaktüslü Ev"i kitap evine dönüştürerek hayat verildiğini söyledi.

Arıkan, "Kitap evi olarak düzenlediğimiz bu evde geleceğimizin teminatı gençlerimiz başta olmak üzere, kültürel aydınlanmanın önemini bilen Sökelilerin faydalanacağını görmek bizleri daha da onurlandırmaktadır." diye konuştu. 

Sökelilerin gösterdiği büyük ilgiden büyük memnuniyet duyan ünlü tarihçi İlber Ortaylı'ya Söke'nin coğrafi işaretli körüklü çizme hediye edildi.