ARAMA
Söke Belediyesi

PARKE ÜRETIM TESISIMIZI AÇTIK

Geri
PARKE ÜRETIM TESISIMIZI AÇTIK
6 Nisan 2017

- SÖKE BELEDİYESİ PARKE ÜRETİM TESİSİ TÖRENLE AÇILDI, YENİ ARAÇLAR TANITILDI

- PARKE TESİSİ 8 SAATTE 1.080 M2 TAŞ ÜRETECEK, 19 ARAÇLIK YENİ FİLO SÖKE'YE HİZMET VERECEK
Söke Belediyesi tarafından yapılan parke taş üretim tesisi törenle açılırken, törende Söke Belediyesi araç parkına kazandırılan 19 araçlık yeni filonun tanıtımı da yapıldı. Bağarası yolu üzeri arıtma tesisi yanında bulunan Söke Belediyesi parke taş üretim tesisi günde 8 saatle 1.080 metrekare parke taşı üretimi yapacak, 19 araçlık yeni filo ise Söke'ye hizmet verecek. Bir milyon 500 Bin TL'ye mal olan tesiste hedef günde 1.500 metrekare parke taşı üretimi yapmak.
Gerçekleştirilen açılış törenine CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, CHP 22. Dönem Milletvekili Mehmet Semerci, Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve davetliler katıldı.
Söke Belediyesi şehir bandosu eşliğinde saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan açılış töreninde Söke Belediyesi halk oyunları ekibi bir gösteri yaptı. Açılış töreninde Söke Belediyesi Basın Sözcüsü Levent Tuncer, Söke Belediyesi'nin geride kalan 24 aylık dönemde yaptığı hizmetleri başlıklar halinde sundu.
Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran konuşmasında Büyükşehir yasası ile birlikte Söke Belediyesi'nin gelirlerinin yüzde 60 azalmasına rağmen nüfusu 70 Bin'den 117 Bin'e, hizmet alanı 100 kilometrekareden 1.000 kilometrekareye çıkan bir alana hizmet verdiğini söyledi.
Hem nüfus, hem de hizmet alanındaki genişleme nedeniyle araç parkı ve şantiyenin yeterli olmadığını gördüklerini belirten Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran; "Günlük 300 metrekare olan taş üretimimizi tam otomatik makinelerle 8 saatte 1.080 metrekare taş üretebilecek tesisi Söke'ye kazandırdık. Söke Belediyesi'nin bundan sonraki dönemde yol yapımı için kullanacağı taş ve bordür sıkıntısı olmayacak. Mevcut araç parkımızın da yeterli olmadığını gördük. İki yıllık süreçte 2013 yılında sayısı 89 olan araç parkımıza 19 adet gerek pikap, gerek iş makinası olmak üzere araç takviyesi yaptık. Amacımız bundan sonra daha fazla hizmet üretmek ve kendimizi daha fazla alanda hissettirmek istiyoruz" dedi.
"2 YILDA 245 BİN M2 PARKE YOL YAPAN SÖKE BELEDİYESİ'NİN 2016 HEDEFİ 400 BİN M2"
Parke yol çalışmalarını rakamlarla anlatan Başkan Toyran, 2016 yılı parke taş yol yapımındaki hedeflerini de açıkladı. Başkan Toyran; "2014 yılında 40 Bin metrekarelik parke yol çalışmasına imza attık. 2015 yılında 205 Bin metrekare parke, 30 bin metrekare sıcak asfalt olmak üzere 235 bin metrekarelik yol yaptık. Bu sene dört aylık süreçte 90 bin metrekareye varan yol çalışmamız oldu. Bugün itibariyle Bağarası sanayi sitesi, Atatürk ve Yenikent Mahallelerinde ve Sazlı'da hatırı sayılır bir yol çalışmamız var. Bu yıl hedefimiz 400 bin metrekarelik parke yolu yapmak" dedi.
CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız'ın da bir konuşma yaptığı açılış töreninde, tesisin açılış kurdelesini protokol üyeleri birlikte kesti. Tesisin dua ile açılmasının ardından parke taşı üretim makinesinin çalıştırma butonuna CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, 22. Dönem Milletvekili Mehmet Semerci ve Başkan Süleyman Toyran birlikte bastı.
(LT-)