ARAMA
Söke Belediyesi

Söke Belediyesi, Geri Dönüşüme Büyük Katkı Sağlıyor

Geri
Söke Belediyesi, Geri Dönüşüme Büyük Katkı Sağlıyor
8 Ocak 2024

Söke Belediyesi, Geri Dönüşüme Büyük Katkı Sağlıyor

(Söke Belediyesi Basın Bürosu)

Söke Belediyesi, kentin çeşitli bölgelerine yerleştirdiği geri dönüşüm kutuları aracılığıyla geri dönüştürülebilir malzemelerin toplanmasını sağlayarak, çevre koruma çalışmalarına önemli bir katkı sunuyor. Vatandaşların ayrıştırarak attığı cam, pil, atık ilaç ve karışık ambalaj atıkları, belediye ekipleri tarafından düzenli periyotlarla toplanıyor.

Söke Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalarda 2023 yılı verilerine göre, kentte gerçekleştirilen geri dönüşüm faaliyetleri oldukça başarılı sonuçlar elde etti. Bu kapsamda toplamda 79.7 ton karışık ambalaj, 696.2 kg pil, 740 kg bitkisel atık yağ, 13.14 ton cam ve 356 kg atık ilaç geri dönüşüme kazandırıldı. Özellikle bitkisel atık yağ toplama faaliyetleriyle çevresel etkilerin azaltılmasına yönelik çalışmalar sürdürülen belediye, vatandaşların duyarlı davranışlarıyla bu başarıya ulaşıyor.

Söke Belediye Başkanı Dr. Mustafa İberya Arıkan; “Vatandaşlarımızın çevre bilinci ve geri dönüşüme verdiği destekle Söke'mizde önemli bir çevre duyarlılığı oluşturduk. Bu başarıda emeği geçen tüm vatandaşlarımıza ve belediyemiz ekiplerine teşekkür ediyorum. Geri dönüşüm, sürdürülebilir bir geleceğin temel taşlarından biridir. Bu konuda önümüzdeki süreçte daha kapsamlı proje ve çalışmalar ortaya koymayı hedefliyoruz” dedi.

Söke Belediyesi, çevre dostu uygulamalarını artırarak, kent genelinde daha etkili ve kapsamlı bir geri dönüşüm sistemi oluşturma hedefini sürdürüyor.