ARAMA
Söke Belediyesi

SÖKE BELEDİYESİ’NDEN KAPSAMLI TEMİZLİK ÇALIŞMASI

Geri
SÖKE BELEDİYESİ’NDEN KAPSAMLI TEMİZLİK ÇALIŞMASI
21 Haziran 2023

Söke Belediyesi yaz aylarının gelmesiyle birlikte ilçe genelinde kapsamlı temizlik çalışmalarını yoğunlaştırdı. Köşe bucak temizlik çalışmalarında çevre ve görüntü kirliliğinin önüne geçilmesi için harekete geçildi.

Mahallelerde cadde cadde, sokak sokak başlatılan kapsamlı temizlik çalışmalarında yabani otların temizliklerinin yanı sıra park ve bahçeler gibi yeşil alanlarda da çalışmalar eş zamanlı olarak yürütülüyor. Programlı yapılan temizlik çalışmasının yanında vatandaşlardan gelen talep ve şikayetler de değerlendirilerek, ekipler şikayet noktalarına yönlendiriliyor. Mahallelerde boş bulunan arsalarda da kuru otlar temizlikleri gerek saha ekipleri, gerekse iş makineleri kullanılarak da yapılıyor. 

“MEYDANLARDA ÇALIŞMA”

Söke’nin Cumhuriyet Meydanı ve Belediye Meydanı’nda da kapsamlı temizlik ve bakım çalışması başlatıldı. Söke Belediye Meydanında beton oturaklar ile peyzaj çevresindeki bordürler boyandı. Ağaç budama ve bitki bakım çalışmalarına ağırlık verildi Meydanlar Söke’ye yakışır, vatandaşların rahatça kullanabileceği hale getiriliyor.

“SÖKE ÇAYI KENARINA DA EL ATILDI”

Uzun zamandır Sökeli vatandaşların şikayet ettiği, görüntü kirliliği yaratan, düzenleme çalışması sonrasında DSİ tarafından atıl durumda bırakılan Söke Çayı kenarında da temizlik çalışması yapılıyor. Söke Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ve iş makinelerinde alanda temizlik çalışması sürdürülüyor.   Zabıta tarafından Söke çayı etrafında ikamet eden vatandaşlar da, çay içi ve kenarlarına moloz, eski eşya vb. gibi malzemeleri atmamaları yönünde uyarıldı. Aksi davranış halinde olan vatandaşlara cezai işlem uygulanacağı belirtildi.

Günlük temizlik çalışmalarının yanı sıra kapsamlı temizlik çalışmalarının tüm mahallelerde yapılacağını belirten Söke Belediye Başkanı Dr. Mustafa İberya Arıkan; “Ekiplerimiz günlük rutin temizlik çalışmalarını gerçekleştirirken, yapılan planlama çerçevesinde tüm mahallelerimizde de kapsamlı temizlikler yapıyoruz. Daha temiz bir Söke için çalışmalarımızı hızlandırdık” dedi.