ARAMA
Söke Belediyesi

SÖKE ÇAYI DSİ’NİN SORUMLULUĞUNDA

Geri
SÖKE ÇAYI DSİ’NİN SORUMLULUĞUNDA
18 Eylül 2023

Söke Belediye Başkanı Dr. Mustafa İberya Arıkan beraberinde Aydın Büyükşehir Belediyesi Bölge Koordinatörü Fatih Akkentli, Cumhuriyet Halk Partisi Söke İlçe Başkanı Ali Kemal Özcan ve Cumhuriyet Halk Partisi Söke İlçe Kadın Kolları Başkanı Sibel Polat ile birlikte Söke Çayı üzerinde basın açıklamasında bulundu.

Söke Çayı ile ilgili artan şikâyetler ve yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Başkan Arıkan, tüm yetkinin Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’nde olduğunun belirterek “Bu konu Söke halkının gündemini uzun zamandır meşgul ediyor. Şuan partimizin, Aydın Büyükşehir Belediyemizin tüm yetkililer burada. Hepimiz aynı şeyi söylüyoruz. Burası DSİ’nin sorumluluğunda. Söke Belediyesi’nin ya da Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin burada bir çivi çakma hakkı yok. Burası yaklaşık üç, dört yıl oldu başlayalı. Mevcut iktidarın 4 milletvekili geçirdiği bir dönemde yapılan eser bu. Bakın burada pislik akıyor. Biz burayı Söke Belediyesi olarak ilaçlamaktan, temizlemekten bıktık. Normalde bizim buraya bu çalışmaları yapma yetkimiz de yok.” dedi.

Söke Çayı’nın devri için iktidar partisi milletvekillerine seslenen Dr. Mustafa İberya Arıkan: “4 milletvekili ile yaptıkları eser bu. Söke’nin Eskişehir’den ne eksiği var, hiçbir eksiği yok. Söke halkı aksine daha fazlasını hakediyor. Ama yaptıkları eser bu. Biz artık sabrımızın son noktasındayız. Ben buraya girerim, buraları temizlerim, ilaçlarım. Büyükşehir belediyemiz, Söke Belediyemiz defalarca buranın devrini istedik, ancak aynı Novada Kavşağı’ndaki gibi vermiyorlar. Novada Kavşağı’nda bayramda seyran da trafik yoğunluğundan şikâyet ediyorlar ancak devrini Büyükşehir Belediyemize vermiyorlar. Bunlar Büyükşehir Belediyemiz, bizim için çocuk oyuncağı. Kimsenin tereddütü olmasın biz bunları yaparız.” dedi.

Söke Çayı’nın Söke halkına yakışır bir hale gelmesi için son çare olarak kamulaştırma yoluna gideceklerini belirten Başkan Arıkan: “En son nokta biz buraya inşallah kamulaştırıp geçeceğiz. Söke halkına layık olan hizmeti biz burada vereceğiz, bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bu konu artık gündeme gelmesin, Söke Çayı bizim sorumluluğumuzda değil, ama biz buna rağmen giriyoruz, temizliyoruz, ilaçlıyoruz, elimizden gelenin fazlasını yapıyoruz.” dedi.

Söke Çayı’nın kenarından geçen Ömer Koyuncu Caddesi’nde yapılacak çalışmalar ile ilgili bilgi veren Aydın Büyükşehir Belediyesi Bölge Koordinatörü Fatih Akkentli: “İstasyon Caddesi’nde çalışmalar bittikten sonra Ömer Koyuncuoğlu Caddesi’nde bir çalışma yapacağız. Söke Çayı’nın Büyükşehir Belediyemize devredilmesi ile ilgili talebimiz var. Ama Başkanımızın da dediği gibi kamulaştırma yöntemiyle bunu aşabileceğimizi düşünüyoruz. Önemli olan vatandaşımızın sağlıklı ve düzgün hizmet alabilmesi. Bu işler yaptım olduyla, yaptım bittiyle olmuyor. Neticede gördüğümüz süreç çok sancılı bir döneme geçti artık. Bu noktada eğer yetkililer bu konuyla ilgili bir mücadele yapmıyorlarsa, ellerini taşın altına koymuyorlarsa, biz belediyeler olarak vatandaşımızı bu zulümden kurtarmak için elimizden geleni yapacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın.” Dedi.

Söke Çayı ile ilgili tüm yetkinin DSİ’de olduğunu belirten Fatih Akkentli: “Derenin kenarı da DSİ’ye aittir, derenin içi de DSİ’ye aittir. Dolayısıyla dere daraldığı için arta kalan yer, DSi’nin Emlak İstimlak’ın da kalıyor. Bunun protokolünün Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesine gerekiyor. Bu noktadaki çalışmalar olmazsa, kamulaştıracağız. Netice itibari ile vatandaşımıza bu hizmeti vermemiz lazım.” dedi.

Videomuz için:

https://www.facebook.com/sokebelediyesi/videos/616389023985450